2020 Harrachov

První den (pátek) – vzdálenost 35km výstup 1150m

Tak jsme zase po roce vyrazili na expedici apalucha směr Harrachov, na ty naše Krkonošské hory. Tento rok jsme opět zvolili osvědčenou taktiku a to takovou, že jsme zvolili jedno výchozí místo, ze kterého jsme plánovali vyjížďky. Výchozím místem se stal Harrachov, přesněji hotel Pytloun (****).

Hned po pátečním příjezdu a ubytování jsme vyrazili na první vyjížďku (prý něco lehkého) k Jizerským horám. Zvolili jsme trasu přes Paseky nad Jizerou k rozhledně Šťěpánka s následnou ochutnávkou místního piva v Příchovicích u Čápa, které vůbec nebylo špatné, a velmi doporučujeme.

Cestou zpět na základnu jsme to vzali přes Kořenov až k Mumlavským vodopádům, už toho bylo na první den celkem dost, tak jsme vyrazili do víru velkoměsta. Pravda, zjistili jsme, že hotel Pytloun je trošku dál než jsme prvně čekali.

Druhý den (sobota) – vzdálenost 65km výstup 1900m

U bohaté snídaně proběhla tradičně polemika týkající se plánu na daný den. Po dohodě jsme samozřejmě vyrazili jiným směrem – cíl stejný, jen jiná cesta. Cíl jsme zvolili „Zlaté návrší“, což je jeden z nejdelších výstupů v České republice mající alpské parametry ?. Cesta z Harrachova vedla směr Dvoračky na lehké občerstvení. Dále směr Dolní Mísečky, přes turistickou trasu, kde byl sklo 20% na Horní Mísečky a tam jsme se napojili na cestu směr Zlaté návrší až na Labskou boudu. Po krátkém občerstvení a přetrhnutém řetězu jsme s kolem v ruce pokračovali k pramenu Labe. Po několika fotkách jsme dál cestou po svých vyrazili hřebenovkou po hranicích s Polskem až na Voseckou boudu. Odtamtud jsme to dali na Karlovský most, kde jsme s nemilým překvapením zjistili, že je zavřený. Se zavřenýma očima a se strachem v kapse, jsme most přebrodili. Hned za mostem jsme byli patřičně potrestáni a to neuvěřitelným lijákem, pouze Matěj se schoval pod místní cedulí, myslejíc si, že nezmokne, mýlil se. Po dešti jsme vyrazili na jedno z nejchladnějších míst u nás: Osada Jizerka. Po krátkém občerstvení nás čekal sjezd na základnu.

Třetí den (neděle) – vzdálenost 42km výstup 1300m

S ohledem na počasí (chcalo), jsme se přiblížili autem k Janově hoře a vyrazili směr Horní Mísečky a do Českého Aspenu (čti: Špindlerův mlýn). Po projetí Špindlerovým mlýnem jsme vystoupali ke stejnojmenným boudám až dále k Petrově boudě, která k našemu nemilému překvapení byla zavřená a tak jsme jeli na Dvořákovu boudu (krásný výhled než začalo opět pršet). Potom dolů do Špindlu a přes pár vesniček, občerstvení Rovinka k autu. Vzhledem k počasí a náročnému dni jsme usoudili, že si zasloužíme trochu toho wellnesu a tak jsme naskákali do sauny a venkovní výřivky.

Čtvrtý den (pondělí)

Monotónní program a to Rockitnice bikepark ? to znáte, skoky, Matějovic skoky, menší skoky, naštěstí žádný úraz a všechno cajk.

Co příští rok? Beskyde Beskyde, kdo po tobě i de….

Doporučené články